Вече има спасители на северния плаж в Бургас 02.07 | 16:56

Назначените спасители са 30 души, тъй като има 14 поста

От Кремена Бедерева

След тази седмица плаж Бургас – Север има наемател. От фирмата вече са осигурили водното и медицинско спасяване, това съобщи за радио "Фокус” - Бургас Николай Иванов, управител на плажа.

От първи юли е назначен персонал по поддръжка чистотата на плажа, назначени са необходимите спасители и оборудван медицинския реанимационен пункт, съгласно изискванията на наредбата за водното спасяване. Осигурен е и реаномобил, т.е. линейка, която ще обслужва и двата бургаски плажа.

На плаж Север назначените спасители са 30 души, тъй като там има 14 поста, а на спасителите плаж Централен, който се стопанисва от Община Бургас назначените водни гардове са 10, защото постовете там са пет. За сега новият наемател на плаж север обмисля дали ще може да предлага безплатни чадъри. Най-вероятно различни услуги на плаж Север ще се предоставят от следващият сезон.

"Тъй като в момента сезонът е доста напреднал и няма как да изпълним това, което сме предвидили като атракциони, и да ги направим за този сезон, идеята ни от следващата година е - да има два детски къта на плажа, заведенията ще бъдат редуцирани, тъй като в момента бройката им е доста голяма и някои от тях са незаконни. Да се надяваме, че ще успеем да пуснем и безжичен интернет”, каза Иванов.

Ако тази година бъдат осигурени чадъри, то част от тях ще се предоставят безплатно на плажуващите на северния бургаски плаж.

Водещи