Видин кани туроператори 19.03 | 07:46

"Съкровищата на Северозапада" е мотото, с което Видин се представя

От Кремена Бедерева

Туроператорски фирми от цялата страна и представители на Асоциацията на екскурзоводите могат да се запознаят днес с възможностите за туризъм и културно-историческото наследство във Видин. Това съобщиха от община Видин.

Две посещения са организирали от община Видин на екскурзоводи и туроператори в крайдунавския град на 19 и 20 март и 26 и 27 март. Представянето ще се състои под мотото "Съкровищата на Северозапада".

Гостите ще имат възможността да се запознаят с местната кухня и фолклора на Видинския край. Местни хотелиери и ресторантьори ще представят местата за настаняване и хранене в региона.

Екип на Туристическия информационен център във Видин представя на гостите туристическите обекти в областта и предоставя специално подготвени туристически пакети, брошури, карти и справочници на Видин.

Партньори на общината при представянето на възможностите за туризъм пред Асоциацията на екскурзоводите в България и туроператорските фирми са Регионален исторически музей - Видин, ансамбъл за народни песни и танци "Дунав", читалища от общината.

Водещи

Най-четени