Витоша - най-после в зимна премяна 26.01 | 13:41

Витошко лале е перфектна за скиорите и ви очаква

От Кремена Бедерева

Условията за ски на Витоша и пистата "Витошко лале” са перфектни, точно такива каквито трябва да бъдат всеки ден. Това каза Костадин Костадинов, изпълнителен директор на "Витоша ски” АД, пред агенция "Фокус”.

"Зимата най-после се появи на Витоша, планината е в зимна премяна. Навалял е средно около 25 см сняг, в различните зони различно. Продължава да превалява сняг, а по прогнози ще вали до утре, което значи още повече да се подобри ситуацията. Като навали още малко сняг, ще пуснем и други трасета за скиори. Все още не е достатъчен снегът, камъните на Витоша са много големи”, заяви Костадинов.

"В момента ски писта "Витошко лале” е в перфектно състояние, това може да го каже всеки скиор. Човек може да изпита истинско удоволствие. Кабинковият лифт и тези около пистата работят, те са включени в цената на картата. Днес по-рано имаше голяма опашка на лифта, но сега вече опашката намаля. Съвсем спокойно може да дойде човек около обедните часове и с полудневна карта да кара до 16 часа”, допълни той.

По думите му - има изключително много хора на Витоша днес. По пистата се спускат и скиори, и сноубордисти. На плаца пред хижа "Алеко” също се спускат дечица. "Очакваме още скиори в следващите седмици, защото фактически до момента ние нямахме зима – имаше една писта, която работеше, защото я бяхме заснежили, но пейзажът беше пролетен. Сега вече снегът създаде чисто перфектно зимно време.

Температурите са около минус 5 градуса. Времето е точно за скиори”, допълни изпълнителният директор на "Витоша ски” АД.

Костадинов отправи апел към любителите на планината, не само към скиорите, но и към туристите: "Елате на Витоша, ако искате да се почувствате перфектно и заредени за новата работна седмица”.

Най-четени