Властите на остров Бали настояват за затягане на визовия режим за руснаци и украинци 13.03 | 14:30

Най-малко четирима руски граждани са депортирани през този месец поради нарушения на визовия режим. Имиграционните власти неведнъж са предупреждавали чужденци на остров Бали, че е незаконно да работят там, ако са пристигнали с туристически визи

От iNews.bg

Властите в популярната туристическа дестинация Бали поискаха от имиграционната агенция на Индонезия да отмени политиката за издаване на визи при пристигане на руски и украински граждани, тъй като са открити туристи, които работят незаконно на индонезийския остров, предаде Ройтерс.

Най-малко четирима руски граждани са депортирани през този месец поради нарушения на визовия режим. Имиграционните власти неведнъж са предупреждавали чужденци на остров Бали, че е незаконно да работят там, ако са пристигнали с туристически визи.

Руските граждани са сред най-големите групи чужденци в Индонезия, според официални данни за туризма в страната.
Губернаторът на Бали Ваян Костер обяви, че е поискал от Министерство на правосъдието и правата на човека на Индонезия да затегне визовите изисквания, като отмени издаването на визи при пристигане, специално за руските и украинските граждани, поради "редица нарушения".

"Тъй като те са във война, се стичат в Бали. Сред тях има такива, които търсят комфортно преживяване или идват, за да работят тук", е заявил губернаторът на Бали, според публикация в профила на имиграционната агенция в социалната мрежа "Инстаграм" (Instagram) . 
Ваян Костер добавя, че тези две страни (Русия и Украйна - бел. ред.) се открояват, тъй като нарушенията, извършени от техните граждани, са "по-сериозни" в сравнение с тези, за които носят отговорност други чужденци. 

Индонезия разрешава на гражданите на някои държави да кандидатстват за виза при пристигането си в нея, докато други чужденци трябва да подадат молба за виза преди отпътуването си за азиатската страна, отбелязва Ройтерс.

Повече от 77 500 руснаци са пристигнали в Индонезия между септември 2022 г. и януари 2023 г. на фона на облекчаването на ограниченията срещу разпространението на коронавируса. 

През същия период страната от Югоизточна Азия е посетена от 8800 украинци.

Водещи

Най-четени