Вместо на Черно българите се препичат на Бяло море 23.08 | 09:01

Все повече нашенци от Югоизточна България предпочитат Гърция

От Христина Рафаилова

Българите от Югозападна България станаха почти гърци. Оказа се, че съседната ни страна "прибира" туристи и наема роден персонал.

Тази година туроператорите у нас предизвикаха хит с еднодневните  екскурзии до Гърция. Масово нашенците от тази част на страната  ходят на море в южната ни съседка. Цената е едно от големите преимущества. Всеки желаещ да се попече на Бяло море трябва да извади от джоба си само 20 лева. 

През този сезон всеки ден от Благоевград тръгват поне 5 автобуса, пълни с рони туристи, информира в. "Труд". Така на ден  по тази дестинация тръгват най – малко 250 души.

Предприемчивите ни съседи " са надушили", че има печалба от почиващите българи и са наели персонал от нашата страна. Сънародниците ни изкарват по 600 евро на месец.

Собствениците на заведения са написали менютата на български, много от табелите също, както и офертите за наеми и продажби на имоти. Гърците от Тузла казват, че нашите богаташи са особено добре дошли. 

Нашенците предпочитат най – много да се пекат на

Цената за ден морско изживяване е 20 лева. Хитът това лято са Тузлата и районът на Офринио, близо до Кавала. До там километрите от Благоевград са едва 200. За около 3 часа нашенците вече са в Гърция и към 10:00 часа вече са край морето. 

Тръгването е в 6 часа сутринта, така в 9-10 ч всички вече са налягали на пясъка.

Водещи

Най-четени