Време за ваканция 07.02 | 14:45

Предстои международна туристическа борса в София

От Елена Кирилова

Представители на туристическия бизнес у нас се събират между 14 и 16 февруари в Интер Експо Център в София на 30-ото по ред издание на Международната туристическа борса Ваканция & СПА експо.

В тазгодишното издание на борсата ще има над 50 нови изложители от България и чужбина. Общият брой участници е 270. В събитието ще се включат представители на 21 държави, както и редица туристически асоциации, софтуерни фирми, професионални гимназии и туроператори. По думите на организаторите участващите общини са 50, като повечето от тях са се включили благодарение на работата си по европейски програми, свързани с туризма.

За първи път ще има албански туристически фирми, а най-големите щандове ще са на Гърция, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Турция, Македония, Сърбия и Индонезия.

Началото на борсата съвпада с празника Трифон Зарезан, поради което акцентът пада върху виното. Българските лозари и винопроизводители ще се представят под мотото "30 български вина - 30 пожелания за успешен български туризъм”.

За всички, които се интересуват живо от новите тенденции в туризма, са предвидени множество дискусии, презентации и кръгли маси. Ще бъдат обсъдени също добрите европейски практики в областта, иновативните решения и екзотичните дестинации.

Сред акцентите в програмата са презентациите, свързани с кандидатурите за Европейска столица на културата, с новата нормативна уредба в сектора, възможностите за културен туризъм, бранд на туристически дестинации и начините за гарантиране качеството на туристическите продукти.

Събитието е отворено за посетители, които ще имат възможността да се запознаят с любопитни дестинации от цял свят и да изберат най-подходящите за тях оферти за почивка.

Водещи

Най-четени