Втори напрегнат ден за спасителите във Варна 26.07 | 20:19

Въпреки бурното море, почиващите продължават да се къпят при червен флаг

От Кремена Бедерева

Множество инциденти са регистрирани и днес по варненските плажове, съобщи управителят д-р Иван Иванов на ДКЦ I "Св. Климентина", който осигурява медицинското обслужване по плажовете за БТА.

Той уточни, че морето днес е било бурно и е имало червен флаг, при който е абсолютно забранено къпането.

Най-сериозният инцидент е бил на плажа "Амфора" в курорта "Златни пясъци", където 40-годишен добричлия влязъл да се къпе в морето, но вълните го съборили.

Той бил изваден от спасители, а първа помощ му е оказана от дежурния лекар на плажа. Мъжът е с травми на кръста и гърдите.

Това е втори напрегнат ден за спасителите по варненските плажове. Вчера ситуацията бе идентична - цял ден спасителите и медицинските екипи вадиха удавници от морето в курортите "Златни пясъци" и "Св. Св.  Константин и Елена". Инцидентите и вчера станаха при червен флаг и бурно море. 

Иванов е категоричен, че туристите са били много недисциплинирани. Голяма част от тях са чужденци и са влезли в  морето след употреба на алкохол. Заради инцидентите спасителите остават на работа и след 18 часа.

iNews припомня, че вчера в курорта "Златни пясъци" до 17 часа са спасявани 15 души, повечето пияни чужденци. В 17:20 ч. са спасени четири деца на възраст между 12 и 15 години, които са от детски лагер, но са оставени без надзор.

В курорта "Св. Св. Константин и Елена" първо са спасени баща и дете (руснаци), които са влезли с пояси в бурното море. По-късно вълна е съборила двама души от вълнолома в курорта, но благодарение на бързата реакция на спасителите и медицинските екипи те са спасени.

Водещи

Най-четени