Градовете, в които да се изгубим 01.08 | 09:20

6-те града в света, които очароват с местата си за изгубване

От Кремена Бедерева

Хвърлете картата, затворете очи и посочете с пръст – време е да се изгубите. Така, ще се озовете в странен град, без да знаете къде сте - идеалният начин да разгадаете тайните му и да опознаете местните жители.

Разбира се, има добри и лоши места за изгубване. Някои градове са перфектни за подобно приключение, пише ВВС. Ето и шест града, в които трябва всеки да се изгуби:

Венеция

Градът е на първо място в листата за градове, в които да се изгубите. Този северен италиански град е една безкрайна верига от канали и мостове, стръмни улици и завои през цялото време. Но навсякъде има знаци и стрелки, надраскани по стените на сградите. Тропотът на хиляди туристи, спокойни слънчеви дворове и звуци от летенето на гълъби – какво по-хубаво място да се изгубиш?

Варанаси

На второ място е Варанаси. Многобройните тъмни лабиринти из улиците предлагат хиляди възможности в неизвестното – но все пак, винаги се намира различен изход. В индийския град могат да се открият храмове, сладкарници и магазинчета за коприна на изгодна цена в задни улички.

Изходът може да бъде намерен от безбройните рикши, които се разхождат из целия град и шофьорите ще бъдат така добри да ви отведат до желаното място и то на достъпна за всеки джоб цена.

Лондон

Лондон застава на трета позиция в листата от мечтаните градове за изгубване. В града на Кралицата на Великобритания повечето посетители използват метрото, за да разгледат забележителностите. Но така се губи романтиката, която спокойно може да бъде открита в усамотени площади. И отново – метрото е начинът, който ще ви върнете отново в началното ви местоположение.

Токио

Забързаното темпо и непрекъснатото трептене на неонови светлини в града гарантира усещането, че сте на въртележката. Изоставени в огромния мегаполис, подобно на Лондон, Токио има отлична система за обществен транспорт, който да ви помогне отново да "намерите" себе си и да ви отведе в желаната посока.

Истанбул

Има (поне) две невероятни забележителности за туристите в центъра на турския град. Многобройните хотели и продавачите на килими, местните магазини, паркове и безбройните къщи за чай са идеален начин всеки турист да се почувства "изгубен". Влакчето в увеселителния парк на града пък предлага прекрасен изглед към Босфора и тонизиращо настроение.

Канбера

Със своите системи - кръстовища и кръгово движение, столицата на Австралия редовно поставя капани за своите гости. Но има и по-добри начини да се изгубите тук. Точно в центъра на града – многобройните храсталаци, след които се виждат покрайнините на града – именно тук "кипи" животът на Канбера – където са и най-добрите места за похапване. 

Водещи

Най-четени