Гръцките острови, които да посетите 20.03 | 07:01

Невероятните туристически дестинации са само на ръка разстояние

От Елена Кирилова

Гърция е само на една ръка разстояние, а ние не познаваме достатъчно добре нейните красоти. Страната може да се похвали с множество острови. Ако се готвите за почивка в началото на пролетта, пък било то и по-късно, можете "да сверите часовниците си”, ето кои острови можете да посетите.

1. Най-красивото неокласическо пристанище: Сими

До това дълго и тясно пристанище се стигна с корабче от Родос. Това чудно местенце е обградено от амфитеатър от къщи - гледка, която ще спре дъха ви. Понякога добивате усещането, че Класическа Гърция никога не е залязла и вие сте се озовала насред нея.

2. Най-добрите купони: Миконос

За търсачите на истински купони, предлагаме място, в което животът непрестанно кипи. След залез слънце градът се преобразява, а тесните улици между белите къщи се пълнят от хора.

3. Най-добрата гледка: Санторини

Романтиците веднага трябва да се запътят към Санторини. Древният остров Тира (или Фира) избухва в 1500 г.пр.Хр., оставяйки склонове от вече неактивния вулкан. Град Фира е кацнал навръх вулкана, на 250 м от дълбокото бистро море. Неслучайно снимки на града красят повечето гръцки картички! Неслучайно там само въздухът не струва цяло състояние!

Кои са останалите гръцки острови, които заслужават вниманието ви, научете от Peika.bg.

Водещи