Гърция примамва наши туристи с табели на български 19.02 | 13:00

Магазини от другата страна на границата обаче недоволстват заради по-ниските цени у нас

От iNews.bg

Гърция се надява да привлиа все повече туристи от България. За целта съседите подготвят специални инициативи. Освен това се надяват и повече хора у нас да инвестират в имоти на тяхна територия.

Северна Гърция всяка година привлича повече български туристи, отчитат от префектурата на област Тракия. За следващия туристически сезон се изготвят програми, не само за отдиха на българите, но и да се засили интересът към закупуване на недвижими имоти, съобщи пред гръцките медии завеждащият отдел туризъм Михалис Амиридис, предаде БНР.

Поради по-ниската цена българите нощуват предимно в частни квартири. Започна проверка дали стаите отговарят на изискванията на съответната категория. Обмисля се да се поставят и табели на български за по-лесно ориентиране на туристите.

Според туристическите оператори в Ксанти и Комотини от 2 години се очаква разрешение от българските власти за директен автобусен транспорт през граничните пунктове "Златоград-Термис" и "Маказа-Нимфея".

Не всички в югозападната ни съседка обаче са додовлни от сближаването с българите в пограничните райони. В туристическия бранш е така, но не и сред собствениците на магазини. Търговците в Северна Гърция отбелязват спад в оборота, защото гърците пазаруват евтини стоки в България.

Водещи

Най-четени