Да спиш в безтегловност на земята 19.03 | 13:44

Хотел във Великобритания предлага такова преживяване

От Ралица Стоянова

Да спиш почти в безтегловност и то на земята, в балансиращ хотел – това веднага препраща я към сюрреалистичните картини на Салвадор Дали, я към кошмарите от сънищата.

Въпреки това, има такова чудо на архитектурната мисъл. Aвтор на идеята обаче не е архитект, а философ. Проектът е разработен от датското студио MVRDV, собственост на философа Ален де Боттон, пише в. Daily mail.

Хотелът Balancing Barn се намира в резерват във Великобритания, в графство Съфолк, регион Източна Англия. Сградата е дълга около 30 метра и е построена на малък хълм. По-леката половина от хотела е "провесена" във въздуха на височина около 2 метра.

Изчисленият от архитектите баланс позволява зданието да не падне и в същото време леко да вибрира. Така посетителите се чувстват почти като космонавти. Двускатният покрив и стените на хотела са облицовани със сребристо светлоотразяващо покритие.

Необичайният бутиков хотел може да приеме едновременно до 8 души. За гостите е предвидена кухня, ресторант и четири двуместни стаи с баня с вана.

Вижте видео за хотела при колегите от Insmarket.bg.

Водещи

Най-четени