Да хапнеш на дъното на океана или в сърцето на джунглата 22.08 | 18:56

Ресторантите с гледка, която ще спре дъха ви

От Елена Кирилова

Разумните и спестяващи туристи не винаги са склонни да дадат много пари, за да получат стаята с най-добра гледка, но с удоволствие биха се похвалили, ако хапнат в някой ресторант, разположен на екзотично място. Представяме ви 5 незабравими места, подбрани от Fox News, на които гледката ще ви очарова толкова, че може да забравите, че държите вилица в ръката си.

Австралия - Рай в сърцето на джунглата

Ако търсите нещо свръхинтересно, то е време да прекрачите прага на австралийския Julaymba Restaurant, който ще ви отведе право към сърцето на най-старите тропически гори в света. 40-местната тераса на ресторанта се врязва в древна сладководна лагуна, докато заплетена покривка от лозя се надвесва романтично над гостите. От всяка посока могат да се чуят звуците на около 430 вида птици, дървесни жаби, диви пуйки и други типични за местността животни. Но тук не става дума само за автентичния саундтрак на приказката, в която може да попаднете. Менюто може да ви поднесе много повече приятни изненади, благодарение на местните ястия, останали от аборигените. Сред по-интересните неща от менюто е пушено месо от крокодил или пържола от кенгуру.

Малдивите – Подводна вечеря в океана

Тук не говорим просто за хапване, а за вечеря в комбинация с гмуркане. Добрата новина е, че никога не можете да уцелите лошо място в ресторант Ithaa. Заведението е разположени на 16 метра под повърхността на Индийския океан и има формата на тунел. Стъклените му стени разкриват спиращия дъха морски пейзаж, девствени коралови атоли, разноцветни риби, омари. Имайте предвид, че маса за това невероятно място можете да резервирате най-малко две седмици по-рано.

Швейцария – Алпийски разкош с изглед към Женевското езеро, Мон Блан и Матерхорн

Ако говорим за вземане на дъха, то създателите на футуристичния ресторант със стъклени стени Kuklos, определено знаят къде може да вечеряте, опиянени напълно от гледката. Заведението се намира на стратегическо място, от което се виждат едновременно Женевското езеро, Мон Блан и връх Матерхорн. За да не пропуснете нещо, на всеки 90 минути кръглата трапезария на втория етаж прави 36-градусово завъртане.

Санта Лучия, Антилски острови – Тропическо съкровище с вкус на шоколад

Към всички пристрастени към шоколада, имаме новина: Boucan Restaurant ще бъде ваша сбъдната мечта. Интересното тук е, че всяка част от менюто съдържа съставки като какао, бял или кафяв шоколад, като не говорим само за десертите. Ресторантът е дело на двама британски шоколатиери, които създали заведението заедно с 14-стаен хотел през 2011 година. Това, което може тотално да ви плени, е, че спокойно можете да си хапнете в центъра на най-старата плантация за какао, създадена през 1745 г. Гледката към джунглата, островърхите планини, които се издигат на почти 2600 метра над морското равнище, и вкуса на шоколада със сигурност ще ви накарат да забравите всичките си грижи.

Русия – Изглед от най-известния площад в страната

Bosco Bar е един от деветте ресторанта, барове и кафенета, които се помещават в луксозната сграда на GUM на Червения площад. Факт е, че Bosko определено се радва на най-страхотната гледка от всички. От заведението, вдъхновено от стила на 1970-те, могат да се видят мавзолеят на Ленин, Кремъл и Катедралата "Свети Василий Блажени" и то наведнъж. Освен изисканите елементи в менюто, могат да се срещнат и типичните традиционни фаворити като Бьоф Строганов и борш.

Водещи

Най-четени