Девет общини предлагат "Вашата ваканция" в Бургас 28.04 | 08:46

В борсата участват и представители от Гърция

От Ивета Бебова

От 28 до 29 април в Културен център "Морско казино” в Бургас ще се проведе десетата юбилейна Туристическа борса "Вашата ваканция”.

Организатор на събитието е Бургаска регионална туристическа асоциация (БРТА) със съдействието на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, областният управител на област Бургас и Община Бургас.

Тази година в изложението "Вашата Ваканция" ще вземат участие представители от България и Гърция, уточняват организаторите от Бургаска регионална туристическа асоциация.

С информационни щандове ще се представят Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, общините Несебър, Поморие, Бургас, Приморско, Царево, Габрово, Трявна, Котел, Ямбол, Съвет по туризъм – Самоков, Професионална Гимназия по Туризъм – Бургас, хотели, туроператори, фирми, предлагащи продукти и услуги за туризъм.

Програмата на туристическа борса включва :

Туристическо изложение – общини, кметства, фирми и хотелиери ще представят своите бази за отдих, развлечения и хотели. Участие ще вземат също озеленителни фирми, рекламни агенции, фирми предлагащи услуги в сферата на туризма.

Културни институти и неправителствени организации ще представят проекти за развитие на туристическия сектор.

Трудова борса – среща на ученици от Професионална гимназия по туризъм Бургас с работодатели, с цел осигуряване на необходимия персонал за туристическия сезон.

Концертна и танцова програма

По време на изложението се организира богата съпътстваща програма с презентации, срещи, дискусии.

Ще се състои и кръгла маса на тема "Културен и летен туризъм".

Водещи

Най-четени