До 80% поскъпване в някои категории хотели в Гърция 26.05 | 17:30

От iNews

Повишението на цените на хотелите в Гърция ще достигне до 80% за някои категории. По-евтино излиза почивката с ваучер от туристическа агенция, но при този вариант разходите ще са по-високи в сравнение с миналата година.

При съпоставка на цените на хотелите с миналата година се отчита средно повишение с 30% за страната, като при луксозните хотели има завишени цени с 80%, предаде БНР.

В туристическите пакети на европейски туроператори поскъпването е по-малко, но е доста по-скъпо в сравнение с предишни години. За британските туристи престой за една седмица е с 30% по-скъпо, отколкото миналата година.

Голямото търсене за почивка това лято в Гърция повиши цените на всички категории хотели и частни квартири, констатират и гръцките туристически агенции. Те съобщават,че повишението в Гърция на цената на нощувките е много по-високо, отколкото в Италия, Испания и Турция.

Въпреки това проучване на Института за туристическо развитие показва повишаване на резервациите за по-скъпите хотели през този сезон.

Отражение върху разходите на туристите оказват и завишените цени на фериботните и самолетните билети, както и цената на бензина.

От съюза на потребителите в Гърция отчитат, че всеки втори грък не може да си позволи почивка това лято. 

 

Водещи

Най-четени