Догодина ще има повече полети от Варна и Бургас до Москва 21.12 | 13:44

От началото на летния сезон на 2012 г. полетите по всяка от линиите ще станат 21 на седмица

От Кремена Бедерева

Полетите от Варна и Бургас до Москва се увеличават през следващия летен сезон. Това е станало възможно след множество срещи между Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) на България и Министерството на транспорта на Руската Федерация, обявиха от МТИТС.

От пролетта на 2010 г. полетите по линията Москва-Варна са били седем на седмица, а през пролетта на 2011 г. са увеличени на 14. От началото на летния сезон на 2012 г. полетите по всяка от линиите ще станат 21 на седмица, като няма да има ограничение на броя предоставяни седалки на полет, съобщиха от МТИТС.

От пресцентъра на министерството прогнозират, че това ще доведе до увеличаване на капацитета на линиите и безпроблемното обслужване на туристическия поток през лятото на следващата година.

Във връзка със засилването на сътрудничеството в областта на авиацията между България и Русия Министерството на транспорта на Руската Федерация е отличило със "Златна колесница" Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията на България.

Тази награда се връчва за добро сътрудничество в областта на транспорта, уточняват от МТИТС и допълват, че през 2011 година с нея са отличени само министерствата на транспорта на България и на Беларус.

Водещи

Най-четени