Долината на розите чупи туристически рекорди 16.07 | 19:55

Предлагат тя и тракийските царе да се обособят като самостоятелен район

От Теодора Кокаланова

Долината на розите и тракийските царе да се обособи като самостоятелен туристически район, част от деветте туристически области на територията на България. 

Инициатори на предложението са  авторите на проекта "Долината на розите и тракийските царе" в Казанлък. Проектът се изпълнява в продължение на две години е на стойност 500 хил.лв. В него участват петте общини Казанлък, Карлово, Павел баня, Мъглиж и Сопот.

Бенефициент е Община Казанлък. Основната цел на проекта е да се повиши конкурентоспособността на икономиката на тези общини чрез разработването и промотирането на цялостен туристически продукт.

"Да се повиши известността и атрактивността на водещи туристически дестинации и да се осигури налагането на района като бранд на туристическия пазар", поясни проф. Мария Воденска – ръководител на проекта. За две години са разработени 5 маршрута и 7 комплекта туристически маршрути, които общините могат да предлагат на туроператорите.

В рамките на проекта са реализирани 16 участия в туристически борси в София, Бургас, Велико Търново, Смолян,Русе, Чехия, Германия, Холандия, Русия и Финландия. Проведени са експедиентски турове, 4 презентации и бизнес срещи. Направено е и маркетингово проучване, резултатите от което предстои да бъдат съобщени.

Предстои в рамките на една година да бъде реализирана устойчивост на проекта, предаде агенция "Фокус". "Време в което ще бъдат реализирани отново участия в туристически борси. Още веднъж ще бъде повторена и рекламната кампания", поясни проф. Воденска.

Водещи

Най-четени