Държавата раздава над 20 безплатни почивки 12.04 | 13:00

Започна втори етап на кампанията за насърчаване на вътрешния туризъм „Неочаквана ваканция“

От iNews.bg

Министерство на туризма започва втори етап на кампанията "Неочаквана ваканция", която се провежда под надслов "Една почивка никога не стига!". Целта й е да се популяризират разнообразните възможности за туризъм в страната и да се насърчат повече българи да почиват у нас, коментира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя уточни още, че кампанията се организира в продължение на политиката на министерството за насърчаване на вътрешния туризъм и привличане на повече посетители във вътрешността на България извън активните летен и зимен сезон.

В надпреварата за над 20 безплатни ваканции могат да се включат всички туристи, реализирали най-малко три или повече последователни нощувки у нас през периода 1 април –31 май 2018 г. Те трябва да се регистрират на сайта на инициативата neochakvanavakancia.bg, представяйки валиден документ за осъществената почивка. В кампанията могат да се включат неограничен брой нощувки, реализирани в периода на играта, като Министерството на туризма има право да проверява валидността на всяка регистрация. Периодът за включване за участие в кампанията е до 10.06.2018 г.

От юли до септември 2017 г. близо 1,6 млн. български граждани са осъществили туристически пътувания в България, заяви министър Ангелкова. Тя коментира, че очаква инициативата на министерството да допринесе за увеличаване на пътуванията на българи през тази година.

Цялостната концепция за играта включва популяризиране по тв, радио- и онлайн канали в редица водещи български медии. Наградите са ваканции в страната, предоставени от партньори на Министерство на туризма. Имената на печелившите ще бъдат изтеглени в сградата на Министерството на туризма посредством специално разработен софтуер в присъствието на нотариус не по- късно от 18 юни 2018 г. и ще бъдат оповестени на интернет страницата на кампанията.

Първият етап играта на бе проведен в периода 10 октомври–10 декември 2017 г., в който сайтът натрупа 54 008 неуникални посещения. В надпреварата се включиха 1756 души, от които бяха изтеглени 30 печеливши.

Водещи

Най-четени