Евтинийката у нас ни спечели 1 място в туристическа класация 12.06 | 09:50

Хотелът, пиенето и яденето у нас предлагали "сделката на лятото"

От Христина Рафаилова

Доброто обслужване и идиличната обстановка често не са сред плюсовете на София като туристическа дестинация. Ниските цени за чуждите посетители обаче вдигат доста рейтинга на страната.

Евтините почивки и екскурзии, които държавата ни предлага, "спечелиха" едно от малките първи места на страната ни в класациите с положителен знак. 

Сайтът за пътуване  TripAdvisor.com поставя България на челно място като дестинация, за която не е нужно туристите да харчат много. 

"Ако наистина сте решени да посетите Европа, може да сключите изгодна сделка. Можете да си осигурите много добро "бягство" на напълно поносима цена в София, България. Там нощувката в хотел ще ви струва под 100 долара", заявява един от шефовете на сайта Брук Ференциск. 

"Печеленето" на приза за евтина дестинация не е толкова лесно. "Титлата" дадено място получава, след като бъдат проучени цените на хотелите, коктейлите, вечерята и прибирането с такси. 

По тези критерии според ripAdvisor.com най-добрите оферти за лятото са в Източна Европа, южните американски градове и Азия. 

Сред другите "евтини" места, освен страната ни, са Маями Далас, Атланта, Варшава и Будапеща. 

Ню Йорк пък се намира в долната част на класацията, като той е определен за 4-тата най-скъпа дестинация. "Скъпите" места са и Цюрих, Стокхолм и Париж. 

Водещи

Най-четени