Евтинията по зимните курорти съблазни студентите 07.12 | 18:11

Младежите се интересували от вкусната храна и възможности за забавления

От Десислава Янкова

За първи път всички зимни курорти ще са пълни за студентския празник 8 декември. Това заяви пред iNews председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) Благой Рагин. По думите му цените не са вдигани и са запазени от миналата година. Конкуренцията щяла да се състои в подготвяната анимация и промоционалните оферти за големи групи.

Според Рагин се наблюдавала тенденция студентите да избират за празника си Велинград, Хисаря, Сандански. Повечето възможности за големи компании там са продадени още през септември. Търсене имало и към дестинации като Велико Търново и стария Пловдив.

По данни на асоциацията най-търсени за този 8 декември са спа хотелите. Според Рагин все по-често студентите се насочвали именно към такива почивки, които смятали за възстановителни след купона.

В повечето случаи студентите си взимали пакет с 2 нощувки, но не били редки и случаите, в които младежите се възползвали и от възможност за по-голям престой. 

Студентите се интересуват основно от хубавата кухня и дали около избраното от тях място за празника има какво друго да се прави, коментира за iNews Ирина Найденова, председател на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА).

По думите й често студентите се насочвали и към Рибарица и Трявна, като по-големите групи запазвали места от по-рано.

Все повече младежи обаче предпочитали да резервират хотел за празника чрез ваучери, купени от сайтовете за колективно пазаруване. Използвайки намалението, студентите можели да нощуват и за 15 лв. в по-обикновен хотел и до 50 лв. за луксозен с включен all inclusive, включващо всичко в цената. С включена празнична вечеря, две нощувки и закуски цената варира между 60 и 200 лв. в зависимост от избрания хотел и включените услуги.

Водещи

Най-четени