Езерата на Бургас - дестинация за природен и орнитоложки туризъм 26.09 | 20:32

Откриват нов туристически маршрут „Животът на Бургаските езера“

От Ивелина Георгиева

С обиколка на езерата на Бургас ще бъде представен и открит новият туристически маршрут "Животът на Бургаските езера". Това съобщиха от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП).

Маршрутът има за цел да представи Бургас като дестинация за природен и орнитоложки туризъм. Началото на обиколката ще бъде дадено утре (27 септември) на укритието за наблюдение на птици на Атанасовско езеро.

Оттам обиколката на езерата ще продължи с посещение на Лале баир над стената на язовир Мандра. Мястото е известно още като "Хълмът на любовта" и е подходящо за семеен отдих и игри на открито.

Обиколката ще завърши на устието на река Изворска, вливаща се в язовир Мандра. Мястото, включено в маршрута също е подходящо за пикник и разходка край реката.

Туристическият маршрут "Животът на Бургаските езера" засега включва 12 обекта разположени около езерата Атанасовско и Вая, комплексът Мандра-Пода, резерватът за водни кончета и археологическия резерват Деултум-Дебелт, както и Природонаучния музей в Бургас.

Маршрутът е разработен в рамките на проект "Живот за Бургаските езера", финансиран от програма LIFE+ на Европейския съюз и изпълняван от БДЗП в партньорство с Българска Фондация Биоразнообразие, Община Бургас, Черноморски солници АД и Кралското дружество за защита на птиците, Великобритания.

Най-четени