Екоинспекцията в Бургас спря официално строежа на къмпинг "Юг" 16.04 | 15:38

Принудителната административна мярка е наложена по Закона за биологичното разнообразие и обжалването не спира изпълнението й, сочат от РИОСВ

От iNews.bg

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Бургас забрани днес строителните работи на къмпинг "Юг".

В заповедта за принудителната административна мярка експертите се позовават на чл. 123, във връзка с чл.121 и чл. 122 , ал. 2, т. 3 от Закона за биологичното разнообразие, съобщиха от МОСВ.

Заповедта на РИОСВ – Бургас е продиктувана и от факта, че са настъпили съществени промени в екологичното законодателство, изискващи разрешеното строителство да се извършва след процедура, съгласно чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (предполагаща наличието на опасност от унищожаване и/или увреждане на най-близко разположената защитена зона, част от европейската мрежа "НАТУРА 2000").

Мярката се налага до провеждане на процедура, съгласно Закона за биологичното разнообразие и приключването ѝ с окончателен акт. От РИОСВ – Бургас припомнят, че обжалването на заповедта за принудителната административна мярка не спира изпълнението й, позовавайки се на чл. 123, ал. 3 от Закона за биологичното разнообразие.

Водещи

Най-четени