Ето коя красавица ще ни хвали като рай за туристите 09.12 | 17:06

Симона Евгениева убеждава чужденците да идват в България

От Лазар Тодоров

"Мис Монтана 2013" Симона Евгениева ще представи България на конкурса "Miss Tourism International”, който ще се проведе в Куала Лумпур.

Симона бе избрана на официален процедурен кастинг миналата седмица и още в неделя отлетя за столицата на Малайзия.

Представителката на България е на 18 години, от Монтана, студентка в първи курс по агробизнес и развитие на регионите. На Летище София Симона сподели, че е много развълнувана и щастлива от предстоящите събития.

"Все пак този конкурс е от световна величина, изключително престижен и се надявам, че ще представя достойно родината си", каза още монтанчанката. 

В Куала Лумпур Симона ще представи официални тоалети и национална носия, изработени от дизайнерката Светла Димитрова ("Ариес Уникат"), която е носител на престижната награда "Златна игла”.

Една от мисиите на Симона зад граница е да рекламира България като най-атрактивна туристическа дестинация на Балканите.

Носейки лентата на България Симона е убедена, че ще превъзмогне носталгията и се надява на отлични резултати от конкурса. Българката е подготвила и подаръци за останалите претендентки. Тя ще ги дарува с един от символите на страната ни – розово масло.

Организаторите от X Model Group и Миропа Кьосева, национален директор и лицензиант за България на световния конкурс, вярват в потенциала на Симона като посланик.

Събитието ще се проведе на 31 декември. До тогава предстоят седмици на подготовка, благотворителни кампании, репетиции. Резултатите ще бъдат ясни на 1-ви януари 2014 година.

Вижте още снимки на Симона в нашата галерия.

Водещи

Най-четени