Забележителности в Халкидики и един курорт САМО за възрастни 05.08 | 12:57

От iNews.bg

Халкидики Касандра

Касандра е полуостров с несравнима природна красота. Предпочитана дестинация за заможните местни жители на Северна Гърция и естети от цялото Средиземноморие, които се стичат по бреговете му, за да се насладят на лятното слънце и да се отдадат на нощния живот на най-добрите клубове в Халкидики.

От уединени заливи до плажни барове Касандра предлага по нещо за всеки и е задължително място за посещение, докато сте  в Халкидики.

Касандра, кръстена на древния цар Касандър, понякога се нарича и Палини – нейното предишно име. Днес Палини е името на една от общините в района.

Първото селище на Касандра се намира на по-малко от 70 километра от Солун. Различните курорти (или по-скоро села) са разположени на няколко километра един от друг и често споделят обща плажна ивица. Ако не разполагате с кола за транспорт, винаги можете да наемете велосипед, мотор или АТВ. Ръкавът е предимно равнинен и лесен за навигация. Районът е изпълнен с маслинови горички, палми, а на някои места растат и борови гори, създавайки уникална комбинация от морско и планинско усещане.

2428194

 

                                                                      Плажове 

Плажовете на Касандра се отличават с едър пясък и малки камъчета, особено в близост до бреговата линия. За тези, които предпочитат плажове с фин, мек пясък, най-подходящите опции включват Хрусо (до Палюри), Сани и Сивири. Морето обикновено е спокойно, предлагайки изобилие от морски живот за наблюдение дори без гмуркане, включително риби, раковини, малки октоподи, морски звезди и морски таралежи.

През летните месеци юли и август Касандра е доста оживена дестинация и плажовете могат да бъдат доста претъпкани. Въпреки това, винаги могат да бъдат намерени свободни пространства или покрай крайбрежната ивица между различните курорти. 

2428191

Плажовете са популярна дестинация за лятна почивка поради няколко причини:

Красива природа: Полуостровът се характеризира със зелени гори, кристално чисти води и красиви плажове. Има много възможности за дейности на открито като туризъм, гмуркане с шнорхел и уиндсърф.

Богато културно наследство: Регионът е богат на история и култура. Можете да посетите археологически обекти, музеи и традиционни села.

Вкусна храна: Халкидики е известен със своята прясна морска храна, особено октопода и калмарите. Освен това има много местни продукти като маслини, зехтин и мед.

Нощен живот: Полуостровът предлага разнообразие от нощни забавления, от спокойни таверни до буйни барове и клубове, така че има по нещо за всеки.

Луксозни хотели: Ако търсите перфектната дестинация за вашата лятна ваканция, не търсете повече: Domes Noruz Kassandra. Той е част от Domes, най-бързо развиващата се група за лайфстайл хотелиерство в Гърция.

Как се стига до там

От международно летище Солун до Domes Noruz Kassandra
Разстояние 100 км – около 1 час и 15 минути

2428193

                                                                Къде да отседнете

Луксозни апартаменти в Domes Noruz Kassandra

Компалексът уникална комбинация от международна и местна кухня, както и ексклузивно VIP обслужване. Гостите могат да се насладят на разнообразна закуска, последвана от незабравима вечеря, която демонстрира най-доброто от средиземноморските деликатеси.

2428192

Поглезете се с релаксиращи спа процедури, посетете фитнеса или се присъединете към сутрешна йога сесия по изгрев слънце – възможностите са безкрайни. Освен това курортът разполага с частен плаж, където можете да се отпуснете и да се насладите на лазурните води на Егейско море.

2428195

Domes Noruz Kassandra е проектиран така, че да отговаря на всички нужди на своите гости, независимо дали търсят тихо бягство или вълнуващо приключение. За тези, които предпочитат спокойна атмосфера, курортът предлага интимни заведения за хранене и уединени места за почивка. От друга страна, онези, които обичат да останат активни, могат да се насладят на различни водни спортове, екскурзии с лодка или дори уроци по гмуркане.

Освен това курортът е достъпен само за възрастни, което гарантира, че посетителите могат напълно да се отпуснат и да се насладят на своето заслужено бягство от ежедневието.

Водещи

Най-четени