Затвориха за туристи Египетските пирамиди 29.01 | 15:39

Туристическите райони все още остават спокойни

От Елена Коцева

Заради гражданското напрежение в Египет властите забраниха достъпа на туристи до прословутите египетски пирамиди. Забраната е в сила от днес, след като в предишните няколко дни не се забеляза особен отлив на чуждестанни туристи до едно от чудесата на света.

За да се осигури безопасността на пирамите, военните са отцепили целия регион. 

Същите мерки за сигуронст са взети още вчера за другата най-популярна спирка за туристите в Египет – Нациналния исторически музей в Кайро. Когато военните са обкръжавали сградата на музея, демонстрантите обаче са ги посрещнали с аплодисменти.

Мерките са взети превантивно, въпреки че обстановката в курортните райони остава спокойна, отбелязва агенция Новости.

iNews припомня, предвид обстановката в Египет вчера Министерството на външните работи предупреди, че връзка с българското посолство в Кайро няма и съветва българските граждани да се въздържат от пътувания в тази дестинация.

От тази сутрин на летището в Кайро започват да се стичат тълпи туристи, които искат да напуснат страната. Според предварителни оценки н айропорта има между 1500 и 2000 души.

От вчера достъпът до интернет в страната епрекъснат, закрити са и социалните мрежи Twitter и Facebook, чрез които демонстантите се организираха. Днес за известно време мобилните оператори възобновиха работа. 

Водещи

Най-четени