Затвориха ресторант в Слънчев бряг 31.08 | 17:37

При проверката на БАБХ е установено наличие на храни с изтекъл срок на годност

От Кремена Бедерева

Областната дирекция по безопасност на храните – град Бургас затвори ресторант в Слънчев бряг, съобщиха от пресцентъра на БАБХ.

След извършена проверка на 30 август 2011 година в "Класически ресторант" собственост на фирма "Хотел Планета" ЕООД, инспектори от Българска агенция по безопасност на храните констатираха нарушения, въз основа на които обектът е временно затворен.

Установени са несъответствия по сградов фонд и оборудване, нередовно водене на системите за самоконтрол, пропуски в здравните документи на персонала.

При проверката е установено наличие на храни с изтекъл срок на годност, както и хранителни продукти без идентификационна маркировка и неизяснен произход, както следва: 13,6 кг. нарязан луканков колбас; 1,96 кг. чедеризирани сирена; 0,375 кг. сирене "Моцарела"; 6,11 кг. сирене "БРИ"; 7,2 малотрайна наденица; 5,4 кг. замразени пилешки бутчета; 5,9 кг. риба ципура – замразена.

Всички хранителни продукти с неизвестен произход и с изтекъл срок на годност са бракувани и ще бъдат насочени за унищожение на екарисаж.

Взети са 10 броя "отривки" от контактни повърхности в кухненския блок и са изпратени за лабораторни изследвания. Въз основа на констатираните несъответствия е съставен Акт за установено административно нарушение и е връчено предписание.

Обектът е с преустановена дейност до покриване на всички изисквания по действащото законодателство и излизане на лабораторните резултати.

Най-четени