И почивна база "Орлица" със свободен достъп 08.02 | 19:39

Правителството прие постановление за създаването на базата в Пампорово като юридическо лице

От Кремена Бедерева

След като миналата седмица правителството реши почивна база "Слънчев бряг” да действа като юридическо лице по чл. 60 от Закона за администрацията, (базата се намира в курортен комплекс "Слънчев бряг – изток”, община Несебър), на днешното заседание бе взето решение и за почивна база "Орлица".

Правителството прие постановление за създаването на базата като юридическо лице по чл. 60 от Закона за администрацията, съобщават от пресслужбата на МС. Базата се намира в курортен комплекс "Пампорово”, община Смолян.

Като самостоятелно юридическо лице базата има възможност за индивидуална приходно ориентирана дейност. В нея се осигурява почивката не само на служителите от централните държавни органи, но и на други физически и юридически лица, провеждат се национални и международни мероприятия на ведомства на бюджетна издръжка и на други фирми и организации.

Със създаването на почивна база "Орлица” като юридическо лице се изпълнява мярка от Плана за оптимизация на държавната администрация, с на администрацията на МС, която е възложено да преобразува структурите, включени в програма "Обекти с представителни и социални дейности”, в държавни предприятия или във второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към МС.

Водещи

Най-четени