Изкуствен остров ще привлича туристи в Сеул 30.05 | 08:59

Той ще бъде построен в коритото на река Ханганг

От Мартин Иванов

Най-големият изкуствен остров в света ще бъде построен в Сеул. Мегапроектът, който ще носи името "Floating Island” ще струва 62 милиона евро.

Той ще се състои от три взаимно свързани чрез пешеходни зони острова, които ще са разположени върху 20 382 квадратни метра в коритото на река Ханганг.

Предвижда се гигантският остров да е основно място за почивка и да се превърне в забележителност номер едно за посетителите на южнокорейската столица, информира "Bild”.

Двата от трите етажа на изкуствения остров ще бъдат построени пешеходни зони и градини и многофункционални съоръжения. Ще има много зали с различно предназначение, както и конгресен център, заведения, ресторанти, покрити градини и водни атракциони.

Техническото изпълнение на проекта предвижда в основата на островите да бъде поставена плаваща конструкция от каменни блокове. За по-голяма сигурност на острова, отделните му части ще бъдат обезопасени с допълнителни 24 котвени вериги за брега.

Енергията ще се подсигурява от слънчеви панели, разположени на 54 квадратни метра. Островът ще разполага и със собствена пречиствателна станция, която ще пречиства речните води.

Водещи