Изненадващи новини: Само за ден в Слънчев бряг има български туристи, колкото за цяло лято в Гърция 06.09 | 11:59

Той съобщи, че някои хотелиери и ресторантьори по морето ще работят до края на септември, а сезонът се очаква да се удължи.

От iNews.bg

"Тази година лятото беше идеално, то продължава. Българи, румънци, турци, поляци... От всичко има на морето. През цялата година даваме намалени пакети. Сега с 20% средно са по-ниски цените. За нас това не е много добре, но няма какво да се оплакваме", заяви зам.-председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Веселин Налбантов пред Bulgaria ON AIR.

Той съобщи, че някои хотелиери и ресторантьори по морето ще работят до края на септември, а сезонът се очаква да се удължи.

"Дай Боже да работим с един и същи министър, има неща, които трябва да се поправят. Проблемите съпътстват туризма все още. Има проблеми с кадрите, с МВнР, с административния капацитет. Трябва да се хванем за ръце, има желаещи от трети страни да работят у нас", призова Налбантов от ефира на "България сутрин".

Според него има тенденция в Турция да са "поизпразнени курортите".

"Кризата с цените ще удари и тях, колкото и да ги субсидира тяхната държава. Време е всички да излезем равностойни на пазара. Ние ги конкурираме с доброто море, с прекрасния климат, с лечебните свойства на вода и въздух. Ще си вземем пак позициите, които имахме преди", категоричен е Налбантов.

Крайно време е да престанем да плюем страната си и хората, които работят в нея. Естествено, кусурите трябва да ги отстраняваме, изтъкна събеседникът.

"Слънчев бряг за един ден приема толкова български туристи, колкото Гърция приема за целия летен сезон. Силно е да се каже, че са тръгнали за Гърция. Не е вярно това, изкривяваме информацията", настоя зам.-председателят на БХРА.

Снимка: БГНЕС

Водещи

Най-четени