Имате нужда от положителна енергия - посетете тези места 18.03 | 16:34

Вижте къде в България където се сбъдват желания

От Цанка Донкова

В страната ни безспорно се намират най-удивителните кътчета на планетата. За повечето от тях знаем, като Седемте рилски езера или Белоградчишките скали, а други са известни само за малка група хора.

По родните ширини и дължини обаче има няколко отбрани места, където мълвата твърди, че желанията се сбъдват. По всяко време на годината, 24/7, без почивен ден.

Пещери, манастири, музеи, котки и, разбира се, пейки. Вярвате или не във всемогъщата сила на съдбата, тези места с особен заряд си заслужават да ги посетите и поради милион и една други причини.

Предлагаме ви да видите кои са тези мистични места и ако ви се отдаде случай да ги посетите не забравяйте да си пожелаете желание и да се заредите с положителна енергия.

Пещера Орлова чука

Това магично място е обитавано от неандерталци, а след това остава забравено в продължение на хиляди години, за да бъде случайно открито отново през 1941 г. от местен овчар.

За малкото изворче в пещерата казват, че сбъдва желания, ако пиете от водата му. Научете повече за пещерата Орлова чука.

Къде: на 45 км от Русе

Бонус: Медицински експерименти през миналия век доказват, че въздухът в пещерата е с лечебни свойства за белите дробове.

Земенският манастир

Земенският манастир е повече музей, отколкото манастир. Влезте във вековната църква със запазени уникални стенописи (като едно от първите изображения на Свети Иван Рилски, например). Според поверието е достатъчно да сложите лявата си ръка на запазения оригинален олтар и да си намислите желание. Научете още истории за Земенския манастир.

Къде: Земен

Бонус: Чудесна гледка отвисоко към Земен и отличен крем-карамел.

Вижте кои са другите чудодейни места в Peika.bg.

Водещи

Най-четени