Имате проблеми, докато сте на почивка в чужбина? Вижте решенията им 04.02 | 11:01

6 злощастия на път – и как да се справите с тях

От Цанка Донкова

Пътешествията са едно от нещата, с които повечето хора обожават да запълват свободното си време. Когато става въпрос за път е чужбина, тогава емоциите са двойно повече. Идеята за среща с различна култура, история и хора би накарала всеки да се отдаде на това приключение.

Въпреки положителните нагласи преди път обаче, в разгара на самото приключение често изникват непредвидени пречки, които бързо може да попарят ентусиазма ви.

яма нищо по-лошо от това човек да се чувства безпомощен и загубен на непознато място, сред непознати хора, на чийто език може да каже само "Здравей" и "Благодаря".

Това, което трябва да запомните обаче, е че за всяко злощастие на път си има съответното решение.Предлагаме ви да видите няколко примера за най-честите беди, които могат да ви сполетят и как да се справите с тях.

Да изгубите документите си

Истински кошмар! Да се окажете без паспорт и банкови карти в чужда страна!

Решението: На първо място запазете спокойствие. Ако сте били достатъчно разумни, предварително сте направили копие (на хартия или като снимка в телефона си) на всички важни документи, плюс сте си записали спешните номера на банката си. При всички случаи първата ви работа е да информирате полицията. След това потърсете най-близкото посолство, за да задвижите паспортния въпрос. Накрая позвънете, за да блокирате банковите си карти. Предвидливият пътник винаги има пари в брой за 2-3 дни и държи поне една (ако има няколко) банкова карта встрани от останалите.

Още добри съвети при път вижте в Peika.bg.

Водещи

Най-четени