Интернетът измести туроператорите за резервации за празниците 14.12 | 07:22

Хората предпочитат сами да намерят най-подходящото място за празнуване

От Мая Александрова

Интернет сайтовете изместват туроператорите при резервациите за новогодишните празници. Туристите са привличани с изгодни оферти, предлагащи различен лукс и екстри в зависимост от желанията и възможностите на клиентите.

Това коментираха от туристическите агенции и хотели в Ловешка област, както и почиващи, които ще бъдат в Троянския или Тетевенския Балкан за празниците.

Хората предпочитат сами, чрез интернет, да намерят най-подходящото място за празнуване в края
на годината.

Стела Карамфилска от общинско сдружение "Съвета по туризъм" в Троян съобщи, че заедно с община Троян предвиждат да направят проучване и характеристика на туристите, за да се намери начин и идеи те да се задържат в региона повече от два дни, каквато е средната заетост в момента. Според нея предлагането започва да изпреварва търсенето.

По нейни наблюдения тази година ще бъде по-силна за хотелиерите, отколкото миналата, предаде БТА.

По думите на Карамфилска хотелите в Троян и региона са били готови със своите пакети още преди 3 месеца. Тя отбеляза, че Троян най-често се посещава от хора от София, Варна, Велико Търново, Пловдив, Русе.

Срещат се както скромни семейни хотелчета, или къща за гости, така и четиризвездни луксозни
хотели. Туристите имат възможността сами да приготвят храната си или да се насладят на местните деликатеси в ресторантите на хотелите или извън тях.

Априлци, Чифлик,Троян, Тетевен, Рибарица са предпочитани дестинации, както за големи компании, така и за семейна почивка, категорични са хотелиерите. Около 90% от местата за настаняване в тези курорти вече са заети за Коледа, а още по-пълни са за Нова година, въпреки че тогава цените са по-високи.

Предлагат се само пакети за два, три или четири дни.

Водещи

Най-четени