Как да запазите багажа си по време на пътуване? 02.07 | 11:47

10 съвета за съхраняване на куфара и съдържащото се в него

От Елена Кирилова

По-голяма част от регистрирания багаж пристига на време и непокътнат, но нещата винаги могат да се объркат. Ето ви няколко съвета, подбрани от Travel Kit, които могат да ви помогнат да съхраните всичко в куфара си невредимо.

1. Снимайте съдържанието на багажа си. Направете си списък и посочете цените на всичките си предмети, който оставете на сигурно място.

2. На видно място в чантата си поставете бележка с информация за контакт - телефон и адрес на електронна поща.

3. Уверете се, че сте "изчистили” куфара си от предишните пътувания. Махнете всички стикери на авиокомпании, бележки и лепенки от летищата. Те могат да накарат чантата ви да се откроява, но също така могат да доведат до грешки при скенера.

4. Махнете всички елементи от куфара, които могат да го накарат да заседне на транспортната лента.

5. Избягвайте да опаковате нещата си в скъпо изглеждащи чанти. Обикновените торби и куфари изглеждат по-малко привлекателни в очите на крадците.

6. Никога не опаковайте нищо ценно, освен ако не сте готови да се разделите с него. Става дума най-вече за лаптопи, друга техника, лекарства, бижута и важни документи. Повечето авиокомпании не поемат никаква отговорност за личния ви багаж, така че преди да заминете проверете каква е политиката им.

7. Не забравяйте да напишете адреса на дестинацията, която ще посетите. Поставете го от външната страна на куфара. Ако сложите там домашния си адрес, автоматично ще съобщите на крадците, че домът ви е на разположение за тях за известно време. Написаното на куфара трябва да сочи къде ще нощувате следващата вечер.

8. Помислете за по-добра ключалка за багажа си, но имайте предвид, че тя предлага ограничена защита, защото може да бъде отстранена.

9. Когато пристигнете, отворете багажа си и проверете дали всичко е вътре. Това трябва да се случи малко след приземяването. Ако нещо е изчезнало, веднага се обърнете към представителите на авиокомпанията и към застрахователя си.

Най-четени