Как едно момиче на 25 посети 41 държави 04.04 | 16:00

От iNews.bg

Интервю на Михаела Михайлова

"41 посетени държави за 25 години" това определено ще хване окото ви, когато отворите профила на момичето, с което ви срещаме днес. Тя е млада, красива, а пътуването е нейна страст, има над 11 хиляди последователи в Instgaram. Тя е Катерина Николич

Коя е най-странната дестинация, която е посещавала и какво е да си травъл влогър - четете в следващите редове.

Здравей, Катерина, благодаря ти, че прие нашата покана да си поговорим за любопитните места, които посещаваш по света. Кога се зароди любовта ти към пътешествията?

Здравейте и благодаря за поканата, за мен е удоволствие. Трудно е да споделя кога беше "моментът”, защото цялото ми семейство са пътешественици, а аз от малка пътувам покрай него. Моят личен момент, в който си казах "Това е моят начин на живот!” беше през 2016г когато прекарах месец в Южна Африка и в мен се зароди любопитството да обиколя всички страни на земното кълбо.

Коя беше първата държава, която посети и с какво те впечатли?

Първата държава, която посетих бе Гърция, още когато бях много малка и всъщност там израстнах. Прибрах се в България на 9, а допреди това имах удоволствието да се радвам на щастливо детство на остров до морето. Няма да ви лъжа - и до ден днешен Гърция си остава мой дом, често ми липсва и може би някой ден бих се върнала да живея там.

Какви са твоите "хакове", когато планираш ново пътешествие? А как избираш къде да отидеш?

"Хаковете” ми са няколко - използвам платформи, в които да сравнявам цени на самолетни билети и се възползвам от отстъпки в различни резервационни сайтове за настанявания. Абонирала съм се за всякакви нюзлетъри, за да получавам имейли с изгодни предложения. Но бих казала, че най-голямата ми тайна (която май не е чак толкова голяма) е че всеки ден отделям по 20-30 минути в проучване именно в платформите, които споменах. Рядко се появяват добри оферти от нищото, иска се търсене на правилното място и постоянство.

Като запален пътешественик сме сигурни, че си специалист в подреждането на багаж за път, какви съвети би дала на нашите читатели?

Съветът ми е преди път да си повтаряш "Имам ли реално нужда от това?”. Често мои познати и приятели носят със себе си огромни куфари с излишен багаж, което усложнява придвижването и оскъпява пътуването. Аз лично пътувам с цел да си прекарам добре и да използвам времето си пълноценно, а не да прекарам часове в приготовления. Избягвам да нося неща, които мога да закупя на място - шампоани, балсами, дезодоранти и подобни козметики. В повечето случаи нося 1-2 долнища и повече тениски или блузки, които се комбинират подходящо. Ако пътувам за повече време, предпочитам да избирам място за настаняване с опция да освежа дрехите си.

Имаш ли хитгринки за перфектна снимка в Instagram?

Не е необходимо да имаш скъп фотоапарат, за да заснемеш невероятен кадър, но пък хубавият телефон определено помага. Снимките си обработвам с Lightroom и Snapseed, не използвам други приложения. За мен "хитринката” е да обясниш на човека точно какво искаш като резултат и буквално да го нагласиш в позицията, в която би заснел ти самия кадър. Така за него остава само задачата да натисне копчето. :)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Katerina Nicolich

Водещи

Най-четени