Клуб за пътешественици изникна в София 16.10 | 17:07

Или къде да отидете, за да обмените идеи за новите си пътувания

От Елена Кирилова

Клубът на пътешественика вече е факт и може да бъда открит на софийската улица "Виктор Юго". Негови създатели са Марги, Надя и Сашо, които споделят пред нашите приятели от Peika.bg каква е идеята на клуба и към какво се стреми. 

Идеята

Отдавна България имаше нужда от едно такова място, където независимо пътуващите хора да се срещат, вдъхновяват, обменят идеи и полезна информация. В клуба има библиотека с пътеводители, художествена литература за пътуване, карти, брошури... В основната зала можете да поседнете на вездесъщите кресла-кафеени чували, натъпкани със слама (които със сигурност ще се превърнат в негова запазена марка), и да почетете, да пийнете чай или лимонада. Същата тази зала вечер се превръща в място за презентации, обучения, срещи с пътешественици и чужденци, тематични вечери. Тук можете да се срещнете с хора, пътували по целия свят. Да поискате и дадете съвет. Да оставите бележка на таблото за съобщения...

На първо място от Клуба на пътешественика поставят това да са полезни. "Примерно, някой отива в Индонезия и търси съвет. Ние искаме да изградим база данни с хора, пътували по цял свят, и да можем да извадим списък с контакти на хората, били в Индонезия", казва Марги.

Но полезната дейност на клуба се разпростира и по-надалеч от улица "Виктор Юго". Част от организираните обучения са изнесени навън. Като например вече отминалия курс за поддръжка на велосипед, който се провежда в базата на "Байкария" на Беглика.

Основателите

Марги и Сашо стоят в основата на клуба. Живели са в чужбина, ски учители и планински водачи са, организират детски лагери – има много неща, които можете да научите от самите тях. "След толкова време в чужбина разбрахме, че ако имаш идея, просто трябва да рискуваш и да я реализираш", казва Марги.

Мястото

Улица "Виктор Юго" 5 (съвсем близо до Орлов мост). На приземния етаж, малко, но уютно и гостоприемно. С барплот и рецепция, библиотека и място за отмора и срещи.

Ако и вие смятате, че това е социалната мрежа за пътешественици, от която отдавна имаше нужда, отидете и вижте Клуба на пътешественика. Сигурни сме, че тепърва ще ни изненадва с добри идеи.

Още интересни "градски легенди" можете да откриете тук

Водещи

Най-четени