Копривщица в топ 30 на най-красивите места в Европа 31.01 | 11:15

Японска класация я поставя сред най-прекрасните и непренаселени с туристи места

От iNews.bg

Копривщица фигурира сред 30-те най-красиви места Европа в класацията на Японската асоциация на пътните агенти (JATA). Асоциацията популяризира за японските потребители на туристически услуги най-атрактивни малки кътчета на Стария континент, които трябва да бъдат посетени.

Компаниите-членки на JATA, които са туристически представителства в Европа, туроператори и авиолинии, отсяли 41 красиви места в общо 28 европейски държави. След това комисия определила "30-те най", които отговаряли на критериите, включително да не присъстват в японските медии и да не са пренаселени от туристи.

Целта на конкурса е била създаване на по-голямо разнообразие от дестинации в цяла Европа и туристически атракции за японските туристи.

Британският в. "Телеграф" пък припомня в публикация за 30-те най-красиви кътчета в Европа, че през декември 2013 г. закупилият къща в България Робърт Нурдън е написал до вестника впечатленията си от страната, като откроява Копривщица.

 

"Оттук през 1876 г. започва борбата за независимост от турското робство, а днес българите признават важното място на града в историята си. Този живописен град с къщи, направени наполовина от дърво, защитава Средна гора и е разделен от криволичещата р. Тополница. Градчето е и домакин на важни музикални и фолклорни фестивали", пише Нурдън.

Водещи

Най-четени