Красотата на пътуването със спокойно темпо - потопете се в местния живот 15.03 | 11:00

От iNews.bg

Няма нищо по-хубаво от това след ваканция да се чувствате максимално отпочинали и спокойни. Понякога ще имате само няколко дни и вероятно ще изберете да посетите ново интересно за вас място. Но не правете грешката да си създадете сложна програма с посещение на абсолютно всичко възможно. Така често ще имате нужда от почивка след почивката. Наслаждавайте се на свободните от други ангажименти дни със спокойно темпо. Релаксирайте и се потопете в местния живот, като пробвате традиционно ястие, отделите време за красиви гледки или просто се поразходите наоколо.

Искате да се почувствате като местен в голяма европейска столица?

Обичате големите градове и искате да изберете следваща европейска столица, която да посетите? Можете лесно да направите това дори през свободен дълъг уикенд. Пътуването със самолет би ви отнело около 2, 3 часа, накъдето и да сте избрали да потеглите. Независимо дали отивате към ново място или вече сте го посещавали, не се втурвайте в амбициозен план с прекалено много забележителности. Насладете се на пътуване със спокойно темпо, за да сте отпочинали в края му. Почувствайте се като местен без да е нужно да покриете всичко в известните пътеводители.

Разгледайте всички авиолинии на едно място в полети варна и резервирайте лесно самолетен билет до някоя от желаните от вас за посещение столици. Само един вариант е да се насладите на чудесна местна кухня в Рим, докато релаксирате или пък да посетите някой от любимите на местните квартали, като например Трастевере. А защо да не се полюбувате на красиви гледки от хълма Летна в Прага и да заредите с още добро настроение? В Лондон пък можете да се разходите покрай река Темза и да разгледате известните и красиви исторически мостове над нея, вместо да прекарате часове в посещение на музеи.

Харесвате островите и искате бързо и лесно да посетите нов такъв?

 

Ако вие обичате островите, заради красивите морски гледки или просто атмосферата на живота и множеството плажове, опциите също са много. Можете да избирате сред доста възможности за полети от софия, като разгледате всички авиолинии на едно място. В рамките на пътуване от час и половина до два ще релаксирате и ще се наслаждавате на островния живот. Само една възможност за вас е да летите до Катания и от там да стартирате вашето приключение из Сицилия. Задължително се разходете в този изпълнен с живот местен град, вместо веднага да се отправите към по-турситически дестинации като Сиракуза и Таормина.

Втори чудесен вариант е да заложите на полет от София до Ханя на остров Крит. Само след час и половина ще бъдете на доста по-южен и много интересен остров. Можете спокойно да изберете тази опция и за дълъг уикенд. В самия град има стара част и красиви морски гледки. А наоколо ще откриете по-малки населени места за престой, ако искате да пътувате до още час. Наблизо ще откриете също красиви скалисти местности и малки сгушени плажове между тях. Така че вместо да отделите цялото си време за посещение на например най-известният розов плаж Елафониси, релаксирайте на любимите за местните по-малки такива.

Вече сте избрали накъде да потеглите, но ви трябват малко идеи за планирането?

Ако вече сте избрали следващото място, което искате да посетите, първо ще е нужно да организирате транспорта си до него. Така че можете да започнете от избор на полет, който е най-удобен за вас. За начало е добре да фиксирате дати и да резервирате от по-рано, за да можете да откриете и добра цена. Разбира се тук ще е нужно да прецените и кои специфики са най-добри за вас, като например директен полет на малко по-висока цена или опция с прекачване на по-ниска. Освен това има и разнообразни удобства, които можете да си осигурите за вашия полет, като повече място за краката, храна и напитки и още. Можете да разгледате подробна информация за това какво трябва да знаете, преди да резервирате полет.

Освен това е вариант и да изберете да резервирате всичко наведнъж или полет и хотел. Ще откриете интересни готови предложения за почивка, които ви предлагат всичко на едно място. Така няма да е нужно да отделяте дълго време за търсене на различните опции за полет, настаняване и още. Ако пък сте избрали по-далечно пътуване с едно или повече прекачвания при летене, също не трябва да се притеснявате за организацията му. Има как да резервирате директно всичко на едно място лесно и удобно.

 

Водещи

Най-четени