Круиз до Северния полюс - една по-различна ваканция 11.04 | 10:27

Круизът включва спане в претъпкана каюта, не особено вкусна храна...

От Ивета Бебова

Туристите са отегчени от скучните и мързели почивки в луксозните хотели, вече имат възможността да се насладят на една по-различна ваканция.

От няколко години руски ледоразбивачи предлагат пътувания до Северния полюс.

Круизът включва спане в претъпкана каюта, не особено вкусна храна, неблагоприятни метерологични условия и всички други "удобства", на които се наслаждава самият екипаж. 

Но въпреки това има много хора, които са готови да платят много, за да преживяват това невероятно пътуване до най-студената точка на земята.

Туристите все повече се отдръпват от традиционните туристически дестинации - луксозните курорти, екзотичните плажове и дори сафари пътуванията.

Те искат да изпитат нещо уникално и дори опасно, а не само да лежат и да си почиват.

Северният полюс е най-добрата туристическа дестинация за тези, на които е омръзнало да прекарват почивката си, лежейки на плажа.

Броят на туристите, които искат да се насладят на това необикновено пътешествие непрекъснато расте, а сезонът за "почивки" в полярната зона е доста кратък.

Затова всеки, който иска да пътува дотам, трябва да резервира пътуването си месеци напред.

Двуседмично пътуване на борда на руски ледоразбивач струва 16 500 евро на човек.

Но според чешкия сайт Cestovanie.sk, тази цена ще се повиши съвсем скоро, тъй като с увеличаване на интереса към такъв тип круизи, незабавно ще се вдигне и цената им и те ще бъдат достъпни само за много богатите туристи.

Само преди три години, когато тези пътувания започваха да набират популярност, цената беше тройно по-ниска от днешната.

 

Водещи

Най-четени