Круизните компании приемат нови политики за безопасност 16.11 | 14:00

Трагедията с Коста Конкордия промени изцяло правилата за безопасност в индустрията

От Елена Кирилова

Три нови политики бяха приети от круизните компании по целия свят, с оглед на безопасността, след като тази година потъването на кораба Коста Конкордия стана причина за отнемането на човешки животи, съобщава в. Telegraph.

Мерките се отнасят до съхраняването на спасителните жилетки на борда, хармонизирането на процедурите при комуникация и политиката, свързана с тежките обекти на кораба.

По-рано тази година беше обявено, че круизните кораби, които плават в океаните, ще бъдат задължени да носят допълнителни спасителни жилетки. Идеята е на борда на всеки кораб да има повече жилетки от броя на пътниците. Освен това трябва да се съхраняват в непосредствена близост до местата, предвидени за качване в спасителните лодки.

Всички тежки предмети, намиращи се на борда, трябва да бъдат добре укрепени, особено ако не се използват. При тежки климатични условия те могат да причинят наранявания на пасажерите или да нанесат щети на кораба, така че идеята е всичко това да бъде избегнато.

Третата приета процедура е свързана с подобряването на комуникацията на корабите.

След трагедията с Коста Конкордия, когато загинаха 32 души, световните круизни компании са приели общо 10 нови политики.

Водещи

Най-четени