Къде на Стария континент можем да похапнем вкусно? 01.02 | 15:07

След изморителните обиколки по тесните улички е време за почивка и вкусна гозба

От Деляна Петкова

Запознанството с местната кухня е едно от най-интересните за туриста занимания в чуждите страни. След изморителната обиколка из музеите, архитектурните обекти и магазините, обикновено идва ред на доброто похапване и качествените напитки.

Къде в Европа можем да се насладим на вкусните гозби, ни разказва Econ.bg. Материалът е подготвен на базата на класацията на туристическия сайт TripAdvisor. За целта са използвани милиони рецензии на туристи.
Като местата с най-интересна кухня са посочени градове в Италия, Франция и Испания. За мнозина обаче може да се окаже изненада да разберат, че сред местата със забележителна кулинария са посочени още и Англия и Шотландия...

Няма да ви разказваме за най-добрите градове във Франция или Италия, за където да кажем, че се намират най-изисканите ресторанти е изтъркано клише. За тях можете да прочетете в материала на Econ.bg.

Вниманието ни обаче привлече Йорк, за който се оказа, че прочутият йоркширски пудинг не е всичко. Най-малко – джинджифиловата бира е измислена в това британско графство. Задължително място за отбиване - Royal Oak. Историята на заведението може да бъде проследена още от времето на нашествията на викингите през XI век.

На място може да се насладите на "призрачна" вечеря на свещи или да опитате домашно приготвената супа за деня, комбинацията от йоркширска шунка, сладки картофи и пай от пaтешки яйца, приготвян с кори за баница. Друга опция представляват сготвените с масло пресни картофи.

Столицата на Шотландия Единбург пък предлага богат избор на ресторанти. Независимо от това дали искате да опитате традиционното ястие хагис, което представлява саздърма от агнешки дреболийки, или съвременната тайландска или индийска кухня - всички тайни просто чакат да бъдат открити...

Водещи

Най-четени