Къмпингари от "Смокиня" се жалват: Новият закон ни кара да оцеляваме като сървайвъри 28.06 | 12:00

Стотици къмпингари и собственици на имоти в къмпинг „Смокиня“ се подписаха в протестна подписка и отворено писмо, което вече са изпратили до министъра на околната среда и водите Асен Личев

От iNews.bg

Стотици къмпингари и собственици на имоти в къмпинг "Смокиня" се подписаха в протестна подписка и отворено писмо, което вече са изпратили до министъра на околната среда и водите Асен Личев заради промени в заповед, с която отново им се отнема правото да ремонтират старите бунгала. Хората се притесняват, че къмпингът им ще бъде закрит. 

Пред бТВ управителят на къмпинг "Смокиня" Зоя Недева каза, че ще има протести до край и попита какъв е смисъла от защитената природа, когато хората не могат да й се любуват. 

Къмпингът съществува от 50 г., чест от бунгалата са в много лошо състояние.

"Добре е, ако дойдат на "сървайвър", ще видят как падат тавани, вали отгоре, но тези хора идват да почиват. Мотото на нашия къмпинг винаги е било: "Съприкосновение с природата – в защита на природата". От 22 г. го владеем, нищо не е докоснато, просто ги реновираме", коментира Недева.

"Това е такъв позор, че ми е мъчно за това, че моята родина е докарала дотук нещата. Дълго време бях далече от страната си, но се върнах, за да прекарам остатъка от живота си тук. Аз съм едно голямо момче на 77 години", споделя къмпингарят Звезделин Траншлиев.

На въпрос защо по-рано не са ремонтирани бунгалата, Костадин Мархолев, който е един собствениците, отговори: "Като възстановиха имотите, ние започнахме да си ремонтираме. През 2007 г. на местна основа, бившият директор на РИОСВ-Бургас спусна заповед, с която къмпингът беше вкаран в защитена територия"

От тогава до днешен имаме постоянни кавги, защото не ни разрешаваха да си реновираме, каза още той.

Водещи