Кът на социализма стана атракция в Мелник 02.05 | 12:27

Хотел предлага на посетителите да видят експонати от „Живково“ време

От Филипа Тодева

Истинска атракция за туристите стана кът на социализма, оформен в хотел в град Мелник, предаде БТА.

Едноименният хотел предлага на посетителите си да разгледат портрети на български и съветски ръководители, знамена, плакати, книги, предмети, символи от времето на социализма в България и в Съветския съюз.

Всички "експонати" са подредени тук като в музейна сбирка.То хотела са на мнение, че това е старата история на България, от която не бива да се срамуваме.

Домакините се опасявали в началото, че сбирката им ще предизвиква сарказъм в клиентите, че няма да одобрят идеята им. Но реакцията не била такава - хората се спирали, гледали, четели, снимали се за спомен.

На една от стените са подредени портретите на членовете на Политбюро на ЦК на БКП. В съседство е цялото Политбюро на ЦК на КПСС, а отдолу под снимките на партийните и държавни ръководители са подредени хумористични плакати за събития от соцепохата

. Колекцията допълват знамена и флагчета на училища,  на пионерски дружини, грамоти, снимки на герои от партизанското движение и антифашистката борба. Сред експонатите са трудовете на Тодор Живков.

Водещи

Най-четени