Къщи за гости ужасиха 2 семейства с мухъл и мръсотия навръх НГ 06.01 | 15:15

Неприятните случки са от Сапарева баня и село Мадара

От iNews.bg

Мухъл, мръсотия, протекъл покрив и опасна електрическа инсталация провалиха новогодишните празненства на две семейства. Единият случай се развива в къща за гости в село Мадара, а другият - в Сапарева баня.

Група от Добрич резервира къща за гости за новогодишните празници в село Мадара, но остава разочарована от условията и отношението на собствениците. Мухъл по стените, паяжини по первазите, занемарени помещения,и протекъл покрив получават Димитър Иванов и близките му в къщата за гости, предава БТВ.

"Обстановката в къщата се разминаваше драстично с това, което беше качено в сайтовете за обяви за къщи за гости. Дървата, които бяха предоставени за отопление в къщата, бяха сурови и мокри и беше доста трудно да се поддържа нормална температура в стаята. За мен къщата е опасна за обитаване. Покривът беше пропаднал, на места имаше течове. Електрическото табло е много старо, направено е на дървена основа", разказа той. Собствениците обаче обясняват, че за 10 г. в бранша това е първо оплакване към тях. Твърдят, че групата от Добрич целенасочено е търсила проблем.

"Казах им, че мястото е обикновена селска къща. Те казаха "не търсим лукс, искаме да си изкараме хубаво", заяви собственикът Латинка Рангелова, като допълни, че всеки има възможност да отиде да види къщата преди да направи резервация. Собствениците твърдят, че вече са отчели взетите от групата пари на обща стойност 1300 лева и отказват да приемат претенциите. Димитър и близките му пък са подали жалба до Комисията за защита на потребителите.

"Ако сметнат, че жалбата е основателна, да бъде върната част от сумата или цялата сума", категоричен бе потърпевшият.

Подобна ситуация се разиграва и в Сапарева баня - 600 лева струва на семейство от София да посрещне Нова година в къща за гости, пълна с мухъл. Оказва се, че снимките в обявата в интернет нямат нищо общо с действителността - вместо мивка, в банята имало леген с вода, предава Нова тв. Потърпевшата Диди Величкова организирала почивката на три семейства. Капарирала къщата още на 1 октомври, взела и майка си, която е 100% инвалид.

"След като влязохме в къщата, намерихме изключителна мръсотия. Вратата беше пробита и залепена с тиксо, мивките мръсни, а печката - счупена и немита не знам откога. Столовете бяха наполовина, а масата ще падне, ако се опреш в нея. В банята нямаше мивка, а много мръсен леген”, обобщи Величкова, като допълни, че след прибирането им от багажа им започнали да излизат хлебарки

Водещи

Най-четени