Кюстендил си партнира с Крива паланка и Щип в туризма 25.10 | 19:21

8 информационни терминала в трите града ще бъдат свързани

От Андриян Георгиев

Община Кюстендил си партнира с македонските общини Крива Паланка и Щип в трансграничния проект "Туризъм без граници", съобщава македонската агенция МИА, цитирана от БТА. 

Целта на проекта е свързана с прилагане на иновационен подход за популяризиране на културни, исторически и природни забележителности в трансграничния регион за развитие на туризма и икономиката, социалната интеграция и международното икономическо и културно сътрудничество е целта

Инициативата предвижда да бъдат поставени осем информационни терминала в Кюстендил, Крива паланка и Щип, които ще бъдат свързани в мрежа.

Системата ще даде възможност за пренос на информация от предлагащите туристически услуги към туристите, заяви кметът на община Крива паланка Арсенчо Алексовски.

Проектът ще даде възможност за по-лесно търсене на информация за туристическите забележителности в региона с фотографии и описание. В Крива паланка ще бъдат поставени два информационни портала, един в центъра на града и един в манастира "Св. Йоаким Осоговски".

Водещи

Най-четени