Ледена пързалка на плажа в Сидни 11.07 | 15:02

Атракцията привлича хиляди туристи

От Елена Кирилова

Когато става въпрос за плажни спортове, пързалянето с кънки е едно от последните неща, които биха ни дошли на ум. Всъщност такова нещо наистина съществува и може да бъде видяно на световноизвестния плаж Bondi Beach в Сидни.

До 15 юли туристите ще имат шанса да се радват на пързалката, която е част от годишния фестивал на зимата. Тази година е четвъртото издание на фестивала и освен кънки на плажа, той предлага и различни видове храни и напитки, разкрива CNN.

Ледената пързалка е дълга 40 м, което е по-малко от половината от размера на стандартната олимпийска ледена пързалка. Въпреки това тази в Сидни е наистина впечатляваща, като се има предвид, че гледа директно към морето.

Организаторите на събитието са използвали 80 000 литра вода за създаването на пързалката. Изравняването на пясъка и полагането на основните елементи на съоръжението са отнели три дни. Самият лед е произведен с помощта на химикал, наречен гликол.

Вятърът, слънцето и дъждът определено се отразяват на пързалката, създавайки слой от вода на повърхността. Той обаче замръзва, след като слънцето се скрие.

Супер хлъзгавите условия не оказват никакъв възпиращ ефект върху посетителите. Очакванията са, че всеки ден десетки хиляди туристи ще посещават необичайната за сезона атракция, като си наемат на място кънки.

Водещи

Най-четени