Лондон няма да е златна мина около Олимпийските игри 02.07 | 12:42

Към момента има множество неразпродадени стаи и билети

От Елена Кирилова

Очакванията, че Лондон ще се превърне в златна мина около предстоящите Олимпийски игри, към момента все повече се материализират под формата на непродадени хотелски стаи, туристически пакети и незакупени билети.

В началото на сезона цените за наемане на хотелски стаи се качиха неимоверно. След като стана ясно, че туристите не могат да си позволят толкова високи цени, хотелите решиха да намалят цените, но билетите и стаите все още остават непродадени.

Проблемът е най-сериозен при пакетните почивки в районите в близост до стадиона, макар че в момента цените са свалени на половина., разкрива The Independent. 

Експертите очакват наемите да паднат още повече в последните дни, тъй като хотелиерите ще се опитат да продадат всичко в последните минути.

Към момента има стотици празни стаи, които не са резервирани за юли и август. Според сайта Hotels.com цените на стаите са спаднали с една четвърт през последните две седмици, като средната цена на стая е почти 200 евро за нощувка.

Том Дженкинс от Асоциацията на европейските туроператори заяви, че Олимпийските игри плащат хората. Лондонските агенти на недвижими имоти също са разочаровани, тъй като повечето англичани ще отидат при роднини в Лондон по време на игрите.

Водещи

Най-четени