Лято, изпъстрено с фестивали и събития по Южното Черноморие 21.05 | 15:00

Ето защо да изберете почивката си на родната море

От iNews

"Южното Черноморие на България е прекрасно, тук ви очакват изключително интересни кътчета, които ще направят лятото ви незабравимо. Затова изберете Бургаския регион и споделете щастието". С тези думи кметът Димитър Николов даде старт на Лято 2024 и сезона на фестивалите в Бургас.

А те няма да са никак малко и тази година, пише Флагман.

"Към момента потвърдените имена са няколко, разбира се няма как да не започнем с най-големия – Лени Кравиц. След дългомесечни преговори с промоутърите, ще успеем да го доведем в Бургас на 6-и август. Space Music festival, който ще се проведе на 2 и 3 август. Преговаряме с голям диджей за SOLAR, който ще се проведе в началото на август на яхтеното пристанище в Бургас. Въпреки проблемите последния път, от SOLAR много искат да бъдат в Бургас и ще бъдат в Бургас. Наред с традиционните фестивали, които се провеждат през последните години, се надявам да привлечем още 1-2 големи имена. Няма как да пропуснем и остров Света Анастасия, където почти всяка седмица има сериозни събития, ивенти и концерти", коментира зам.-кметът на Бургас по спорт и туризъм Манол Тодоров.

Наред с него, своите забележителности и притегателни точки презентираха и останалите морски общини – Приморско, Царево, Поморие и Обзор.

 "Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове, Странджа планина и много други. Бих се радвал всеки един от вас да ни посети и без значение от дестинацията, пожелавам да предпочетете родното Черноморие", призова кметът на Приморско Иван Гайков.

 Към думите му се присъедини и общинският съветник Евелина Михалева – инициатор на къмпинг фестивала Explore the world, който се проведе на Морска гара в Бургас.

Използвайте българското море. Българското море е най-хубавото. Имаме много големи традиции в къмпингуването. Тук са най-добрите къмпинги, които са посещавани от цяла Източна Европа", отбеляза Евелина Михалева.

 

Водещи

Най-четени