Макар и за ден българинът търчи към плажовете 12.08 | 21:45

Предпочитани през летния сезон остават дори еднодневните летувания

От Теодора Кокаланова

Еднодневните плажове до полуостров Халкидики в Гърция са достъпни и предпочитани от благоевградчани това лято. Всяка седмица през уикенда тръгват по два пълни автобуса, а средната цена е около 20 лева. Според туроператорите като популярна дестинация се запазват турските курорти. 

"През последните две години в Гърция нашумяват островите Лефкада, Корфу, Ситония, не само полуостров Халкидики, който до скоро беше най-предпочитан. По-голям интерес се забелязва също при почивките в Испания и Италия, които започват да конкурират Турция, но все пак са по-скъпи. 7-дневни екскурзии с пълен пансион и самолетен билет до Римини, Тоскана, Палма де Майорка, Коста Брава или Коста дел Сол варират около 900 до 1000 лева", обясни Татяна Лазарова.

Според нея след големия спад при почивките през последните години от 2013 година насам има леко раздвижване, но като цяло хората пътуват рядко, предаде агенция "Фокус". По думите й не толкова броят на туристите е намалял.

"Тези, които по принцип пътуваха, сега пътуват по-рядко, заради материални проблеми. Това е въпрос не само на средства, но и на култура и манталитет. Моят съвет към всички е да разнообразяват ежедневието си и да пътуват, независимо с кой и къде, защото екскурзиите зареждат с положителна енергия и емоции, и винаги се отразяват добре", подчерта още представителката на един от местните туроператори.

 

 

 

Водещи

Най-четени