Махачкала предлага плаж според нормите на шериата 07.09 | 19:38

Плажът е само за жени и деца до 6-годишна възраст

От Елена Коцева

Специален плаж за жени и деца започна работа в Махачкала, столицата на руската република Дагестан.

Плажът обаче е пригоден така, че да отговаря на нормите на шериата. Заплащането е символично, но позволява и на мюсюлманските жени да се попекат на слънце и да се възползват от морската вода.

Достъп до този плаж имат само жени и деца до 6-годишна възраст – както е според ислямската традиция. Децата от мъжки пол там се отглеждат в женска среда до 6 години, след което преминават в мъжката част на дома и съответно в мъжката част на обществото.

Обслужващият персонал на плажа ще се състои само от жени, включително и спасителите ще бъдат от женски пол, предава ИТАР-ТАСС. Самото пространство на плажа е двойно оградено и в него се влиза само през пропускателни пунктове.

Плажът се радва още от първите си дни на интереса на жителките на Махачкала, тъй като заради религиозните си убеждения те до този момент не са се възползвали от морските и минералните води в района.

Плажът е и с осигурена охрана, също от жени, за да бъдат спокойни съпрузите. Към плажа има и цяло селище с къмпинг и бунгала.

Очаква се тези допълнителни туристически условия да привлекат мюсюлмани от цяла Русия, а и от съседните страни.

Град Махачкала е популярна туристическа дестинация на Русия, тъй като лятото е топло и сухо. Столицата на Дагестан е разположена на западното крайбрежие на Каспийско море, в подножието на планината Таркитау, част от планинската верига на Кавказ.



Водещи

Най-четени