На 15 декември скиорите карат безплатно в Боровец 11.12 | 12:55

Курортът открива новия сезон

От Ралица Стоянова

Всички скиори ще могат да ползват съоръженията в курорта безплатно на откриването на сезона тази събота (15 декември), съобщават от "Бороспорт".

Програмата започва в 14 часа със снежно шоу, игри и конкурси за деца и възрастни на плаца и пистите пред хотел "Рила”. По същото време ще има Freestyle демонстрации на Промо Сноу Парк Бороспорт.

От 17 до 20 часа започва шоу с водещ Орлин Павлов. За атмосферата ще допринесат Brazz VilDJ и хора на Самоковските баби. Гостите ще могат да вземат и парче от най-голямата самоковска питка с късмети и да се хванат на най-дългото самоковско хоро.

В 18 часа пистата пред хотел "Рила" ще се затопли от огнено ски шоу, след което върху нея ще има видео mapping прожекция. 

Боровец посреща скиорите с нови оръдия за сняг и модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково и Ястребец. Системата за снегозадържане в ски зона "Маркуджик" е с удвоена дължина.

Oбслужващият парка влек също е с удвоена дължина.

Взети са мерки за намаляване на опашките по касите на най-натоварените места – Ястребец и Мартинови бараки. Ски гардеробите ще бъдат снабдени с над 1500 броя нови ски екипировки, нови бордове и free style ски.

Водещи

Най-четени