На 30 юни пускат директни полети Варна-Истанбул 17.05 | 19:22

Стойнев очаква силен туристически сезон

От iNews.bg

"След пускането на директни полети Варна-Истанбул на 30 юни ще подсигурим туристическия сезон". Това заяви в Добрич министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев.

Той подчерта, че летището в Истанбул е едно от най-добрите в света, като заяви, че до момента няма отказани чартъри от Беларус и Русия за летище "Варна". Според него страната за лятото очаква добър туристически поток.

В рамките на визитата си Стойнев разгледа Висше училище "Международен Колеж" в Добрич. Там той посочи, че категорично ще подкрепи училището да стане специализирано, за да може да провежда и магистърски програми на обучение.

Подкрепа за това даде и министърът на финансите Петър Чобанов при визитата си в града.

Стойнев заяви още, че в момента разчита много на идеи от туристическия бранш, така че страната ни да има един мастър-план, с който да се преодолее сезоността - "през зимата на планина", а "през лятоот на море".

"Търсим връзката с културно-историческия туризъм, спа-туризма, както и многото други видове, за да има целогодишен сезон. За мен е много важно също да направим така, че и нашите български туристи да останат в страната, както и децата да познават страната си", каза още министърът, цитиран от "Стандарт".

Водещи

Най-четени